top of page
  • Foto van schrijverPriscilla van der Zande

Van zomer naar herfst: de beste huidverzorging

Je garderobe neem je waarschijnlijk ieder seizoen onder handen. Wat je in de zomer draagt, gaat in de herfst uit de kast. Doe je hetzelfde met je beautycase of badkamerkastje? Waarschijnlijk niet! Veel mensen gebruiken het hele jaar door dezelfde huidverzorging omdat ze die simpelweg fijn vinden en daaraan gewend zijn. Maar ook je huid heeft per seizoen andere behoeften. De overgang van zomer naar herfst is dé tijd om je huidverzorgingsproducten onder de loep te nemen.


Huidproblemen in de herfst


In het najaar regent het vaak klachten en vragen over de huid. Dat is niet zo gek. De huid heeft tijdens de zomermaanden flink wat te verduren gehad.

Zelfs als je iedere dag trouw hebt gesmeerd met een goede moisturizer en zonnebrandcrème met veilige filters en voldoende antioxidanten, dan is de kans toch nog groot dat je schade hebt opgelopen. De zon heeft ervoor gezorgd dat er flink wat vrije radicalen zijn geproduceerd in de huid, waardoor je voorraadje antioxidanten redelijk is uitgeput. Daarnaast zal je huidbarrière regelmatig op de proef zijn gesteld door de invloeden van zon, zee- en chloorwater, airco of regelmatig douchen en badderen. Aandoeningen als atopische dermatitis (eczeem) en psoriasis komen in deze tijd van het jaar dan ook meer voor dan in de rest van het jaar.

Meer oneffenheden na de zomer

In het najaar nemen er ook meer mensen plaats in de behandelstoel van de schoonheidsspecialiste vanwege puistjes of het opvlammen van acneklachten. Hoe kan dat? Dat komt doordat de zon de hoornlaag dikker maakt. Door de overdaad aan opgehoopte dode huidcellen, verstoppen de poriën gemakkelijker. Dit leidt tot een grotere kans op puistjes of het opvlammen van bestaande acneklachten. Daarnaast zorgde dat mooie zomerse bruine kleurtje ervoor dat acne minder opviel. Nu de huid weer lichter wordt, vallen puistjes ineens weer meer op. Het is daarom een goed idee om na de zomer naar een schoonheidsspecialiste te stappen om je huid een oppepper te geven.


Herstellen van zonschade

De herfst is daarom een goed moment om je huid eens een flinke oppepper te geven. Kies om te beginnen voor ingrediënten die de huid beschermen en kalmeren.

Vitamine C bijvoorbeeld heeft een bewezen werking tegen bestaande zonschade.

Ook kalmerende stoffen als niacinamide en bèta-glucan helpen de huid weer in conditie te krijgen. Zorg verder voor voldoende hydraterende ingrediënten als Hyaluronzuur in je huidverzorging.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page