top of page
  • Foto van schrijverPriscilla van der Zande

Fruitzuurpeelings

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuur peelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen.

Een fruitzuurpeeling heeft een keratolystische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings van Salonnepro van natuurlijke afkomst.Er zijn verschillende fruitzuurpeelings :


Glycolic Acid peel:


Deze peeling werkt op hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-aging en andere huidverkleuringen.


Salicylic Acid peel:


Deze peeling is bedoeld voor de onzuivere huid.

De huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes.


Lactic Acid peel:


Deze peeling is bedoeld voor mensen met een vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een huid die dof en vaal is. Dit is een echte GLOW PEEL!


Sensitive peel:


Deze peeling is bedoeld voor mensen die een gevoelige huid hebben, een dunnere huid, een huid met couperose en lichte hyperpigmentatie. (Pigmentvlekken)


Als je een afspraak maakt voor de fruitzuurpeeling dan zal ik ter plekke een analyse van de huid maken. Zo kan ik bepalen welke peeling voor jou geschikt is.


  • Maak geen gebruik van de zonnebank 2 weken voor of 2 weken na de peeling

  • Ga niet in de zon 2 weken voor of 2 weken na de peeling

  • Smeer je dagelijks in met SPF 50

  • Gebruik van retinoïden zoals tretinoïne, renova, rentin a en avage cream 10 dagen voor en 10 dagen na de peeling tijdelijk stoppen

  • Gebruik van adapaleen en benzoyl peroxide (op doktersrecept) gebruik tijdelijk stoppen 5 dagen voor en 5 dagen na de peeling.

  • Gebruik van hydroquinone (blekende middelen) tijdelijk stoppen 7 dagen voor en 7 dagen na de peeling.

  • Producten afgestemd op jouw huid zijn van belang om de gewenste resultaten te behalen.


Fruitzuurpeeling kuur waarom?

Voor een intensiever resultaat adviseer ik een kuur te doen van 6 behandelingen. Elke 2 weken wordt er een fruitzuurpeeling behandeling uitgevoerd. De werking van de fruitzuurpeeling is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page